Most itt vagy:

Kezdőlap / Borprogramok / Aranynap Borászat

Aranynap Borászat

Cím

3907, Tállya, Rákóczi út 45.

Telefonszám

+36 30 437 7163 Kniznerné Molnár Karolina

Igénybe vehető borprogramok

palackos bor vásárlása

lédig bor vásárlása

borkóstoló

kitelepült borkóstoló

borvacsora

dűlőtúra

Kóstolóhelyiség jellege

borospince (20 fő)

borkóstoló terem (30 fő)

terasz (20 fő)

filagória (20 fő)

Kóstolóhelyiség címe

3907 Tállya Rákóczi út 45.

Borkóstolási lehetőség

igen

Borvacsora

igen, előre egyeztetve

Ven-e lehetőség pincelátogatásra?

igen

Szőlőfajták

  • Furmint
  • Hárslevelű
  • Sárgamuskotály

Bortípusok

  • fajtaborok
  • dűlőszelektált borok
  • cuveé
  • szamorodni
  • aszú

Termőterületek, dűlők

Tállya: Galyagas dűlő, Remete dűlő

Rátka: Istenhegy dűlő

Parkolás

az udvarban

Szállás helyben

Igen

Bemutatkozás

Szőlőink Tállyán a Galyagas és Remete dűlőben, Rátkán az Istenhegy dűlőben fekszenek. Furmint, hárslevelű és sárga muskotály szőlőfajtákkal dolgozunk, a tőkék helyenként 50 évesek. Törekszünk a növényvédő szerek minimális használatára, ezt gondos zöld munkával segítjük elő, így megőrizhető a fürtök épsége, a szőlő egészsége. Szigorú terméskorlátozást alkalmazunk a magas minőségű termés érdekében.

A fürtöket akkor takarítjuk be, amikor a legideálisabb a sav-cukor egyensúly. A kíméletes feldolgozást követően a must erjedése spontán indul meg. A hagyományos tradíciókat betartva, de a technológia előnyeit kihasználva a lehető legkevésbé avatkozunk be a bor fejlődésé-be.

Az aranynap egy családi borászat, melyhez mindenki hozzáteszi a saját értékeit, tudását. A szüleink a tapasztalatot és a hagyományokat, mi fiatalok a szakmai tudást, a lendületet, az újítást.

A Borszerető vendégeket nemcsak a borvacsorák idejére látjuk szívesen, a borászat vendégházában meg is pihenhetnek. Lehetőséget teremtünk arra, hogy az idelátogatók felfedezzék dűlőinket, sétáljanak a közeli erdőkben, megismerjék a környék ízeit, szépségeit, egy vidéki élet élményével gazdagabban térjenek haza.

Természethű gazdálkodással, hagyományos borkészítéssel, gondos emberi odafigyeléssel születnek boraink. Ezt a filozófiát követve a borok a termőhely, a talaj, a klíma és a szőlőfajta adottságait tükrözik vissza, mely évről-évre más, egyedi és megismételhetetlen!