Most itt vagy:

Kezdőlap / Borprogramok / Dűlőbisztró

Dűlőbisztró

Cím

Sárospatak Kossuth Lajos út, 3950

Telefonszám

+36 20 279 4737

Ügyfélszolgálat (H-P 9:00-17:00)

Borkóstolási lehetőség

igen

Borvacsora

igen, előre egyeztetve

Ven-e lehetőség pincelátogatásra?

igen

Parkolás

utcán

Nyitva tartás

egész évben, állandó nyitva tartással
H-P: 9-17

Termőterületek, dűlők

Tokaji borvidék

Szőlőfajták

  • Furmint
  • Hárslevelű
  • Sárgamuskotály

Bortípusok

  • száraz
  • félszáraz
  • félédes
  • édes
  • aszú

Bemutatkozás

Szőlőbirtokunk Sárospatakon, a történelmi tokaji borvidék szívében 12 hektáron terül el, közvetlenül az ország egyik legszebb kirándulóhelye, a Megyer-hegyi tengerszem alatt. A négy csodálatos talajadottságokkal rendelkező, mikroklimaktikus dűlő - a Királyhegy, a Megyer, a Kútpatka és a Ciróka utánozhatatlan terroirjának varázsát palackozzuk borainkba. Ezt az egyedülálló talajt a riolittufából építkező vulkanikus kőzetek, a különleges talajszerkezet valamint a Bodrog közelsége alakítják. Ez a ritka és szerencsés együttállás ruházza fel kivételes személyiséggel minden egyes tételünket. Nagy tiszteletben tartjuk a természet e nem mindennapi ajándékát, ezért vagyunk elkötelezett hívei az organikus gazdálkodásnak!

Olyan borokat készítünk, melyek képesek megmutatni dűlőink egyéni adottságait, terroirunk jellegzetességeit. A három klasszikus tokaji szőlőfajtával: furminttal, hárslevelűvel és sárgamuskotállyal dolgozunk. A hagyományok tiszteletben tartása mellett modern borstílust képviselünk. A borkészítés során fontosnak tartjuk a friss gyümölcsös jegyek megőrzését és dűlőink egyedi jellegzetességeinek hangsúlyozását visszafogott alkoholfok mellett. Kínálatunkban hatputtonyos aszú, fordítás, száraz és édes szamorodni, kései szüretelésű és száraz dűlőszelektált borok egyaránt megtalálhatóak.

Szeretünk kísérletezni, és nem csak a borokkal. Készítettünk már verjus-t, de készítünk birs, aszútörköly, illetve törköly pálinkát, mustmézet és borlekvárt is.