Most itt vagy:

Kezdőlap / Borprogramok / Orosz Gábor Szőlőbirtok és Pincészet

Orosz Gábor Szőlőbirtok és Pincészet

Cím

3909 Mád Fadrusz J. u. 3

Telefonszám

+36 30 921 3049

Orosz Gábor

Igénybe vehető borprogramok

palackos bor vásárlása

borkóstoló

kitelepült borkóstoló

borvacsora

dűlőtúra

Kóstolóhelyiség jellege

borospince (15 fő)

terasz (15 fő)

filagória (15 fő)

Kóstolóhelyiség címe

3909 Mád Kossuth L. u. 33

Parkolás

az udvarban

Szőlőfajták

  • Furmint
  • Hárslevelű
  • Sárgamuskotály

Bortípusok

  • fajtaborok
  • dűlőszelektált borok
  • cuvée
  • szamorodni
  • aszú

Bemutatkozás

Szőlőterületeim Mádon, történelmi első és másodosztályú dűlőkben, igen változatos talajokon fekszenek. 

7,8 hektáron termő szőlő valamint 6,7 hektáron parlag található, mely betelepítésre vár. Ez adja az alapot az itt termő három fő hegyaljai fajta, a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály számára, hogy egyedi komplexitású, változatos kézműves borokat készíthessek belőlük, melyek magukon viselik a vulkáni talaj ásványosságát és a terroir jellegzetességeit.

A területeim a Mádi-medencében leginkább déli, délkeleti vagy délnyugati fekvésűek, ideális, 5-20%-os lejtésszöggel. Tengerszint feletti magasságuk 125 és 240 méter között váltakozik, amely előnyösen járul hozzá a szőlő számára kedvező speciális hegyaljai mikroklíma kialakulásához.

A szőlőültetvények kora szintén igen változatos képet mutat: a legidősebb tőkéim 1937-ből (!) valók, a Nyúlászó-dőlőben, a legfiatalabb telepítés pedig a 2005-ös sárgamuskotály, mely nemrég fordult termőre a Betsek-ben.

Itt, ahol a borászat világa összefonódik a prémium szórakozással, miközben felfedezzük kézműves boraink bonyolult ízeit, javasoljuk, hogy játsszon spel på nätet gratis. Ez a játék kellemes időtöltést és sok nyereséget biztosít. Igyál bort és játssz velünk kaszinó játékokat!

Munkámban arra törekszem, hogy egyre kiválóbb borok születhessenek a kezem alatt. Szeretném, ha a Tokaj-Hegyaljáról szívemben élő elképzeléseimet a boraim mutatnák meg helyettem – ékesebben szólva, mint én azt valaha is tehetném. Remélem, amikor a természet és munkám közös eredményét megízlelik, talán Önöknek is örömet tudok szerezni.