Harsányi Pincészet
Bor / Sárospatak
több generációs családi múlt, gondos odafigyelés és örök szerelem a borban
Általános jellemzők
Szolgáltatások
- palackos bor vásárlása
- borkóstoló
- borvacsora
- bor webshop
Kóstolóhelyiség
- Cuvée Rendezvényház
3950 Sárospatak, Kossuth Lajos út 25.
- Harsányi Dűlőbisztró
Sárospatakon, a Megyer-hegyi tengerszem szomszédságában
Szőlőterületek
- A Harsányi Pincészet területei Tokaj-Hegyalja keleti részén fekszenek, közvetlenül az ország egyik legszebb kirándulóhelye, a Sárospatak, Megyer-hegyi Tengerszem alatt, a Királyhegy, a Megyer, a Kútpatka és a Ciróka dűlőkben
Szőlőfajták
- Furmint
- Hárslevelű
- Sárgamuskotály
Bor típusok
- Hatputtonyos aszú
- Fordítás
- Száraz és édes szamorodni
- Kései szüretelésű és száraz dűlőszelektált borok
Díjak
- 3 aranyérem és 4 db. Category IV. díj Németország legnagyobb, illetve a világ egyik legelismertebb borversenyén, a Berliner Wine Trophy nemzetközi nagydíjon
- Decanter World Wine Awards 2020 platina és aranyérem
Bemutatkozás
"Szőlőbirtokunk Sárospatakon, a történelmi tokaji borvidék szívében 13 hektáron terül el, közvetlenül az ország egyik legszebb kirándulóhelye, a Megyer-hegyi tengerszem alatt. A négy csodálatos talajadottságokkal rendelkező, mikroklimaktikus dűlő - a Királyhegy, a Megyer, a Kútpatka és a Ciróka utánozhatatlan terroirjának varázsát palackozzuk borainkba.
Hiszünk abban, hogy vegyszerek és hozzáadott anyagok nélkül, organikusan művelve a szőlőt, a különböző fekvésű és talajszerkezetű dűlők jobban elénk tárják a furmint sokszínűségét, a muskotály kedvességét és a hárslevelű fűszerességét.
A kézművesség nálunk nem csak organikus művelést jelent, hanem a szőlőre való gondos odafigyelést, mindig szem előtt tartva, hogy a bor minősége nagyrészt a szőlőben dől el.
Kínálatunkban hatputtonyos aszú, fordítás, száraz és édes szamorodni, kései szüretelésű és száraz dűlőszelektált borok egyaránt megtalálhatóak."
Harsányi Gábor és Bodóczi Ildikó, tulajdonosok