Harsányi Pincészet

Bor, Sárospatak

palackozott borok vásárlása, borkóstoló, borvacsora

Cím

3950 Sárospatak, Kossuth Lajos utca 25.

Telefonszám

+36 20 226 9568

Email

info@harsanyipinceszet.hu

Szolgáltatások

  • palackozott borok vásárlása
  • borkóstoló
  • borvacsora

Kóstolóhelyiség jellege

  • Jelenleg még tartanak a Harsányi Pincészet épületének munkálatai, de a borokat addig is Sárospatakon, a Cuvée Rendezvényházban kóstolhatják meg a vendégek borkóstolók és borvacsorák keretében.
    A rendezvényházban egy szeparálható, összesen 120 fő befogadására alkalmas teremben van lehetőség a borprogramokba, illetve megtekinthető a ház alatt található borospince is.

Szőlőterületek

  • Sárospatak: Kútpatka, Ciróka, Királyhegy és Megyer dűlőkben

Szőlőfajták

  • Furmint
  • Hárslevelű
  • Sárgamuskotály

Jelenleg vásárolható és kóstolható borok

  • Huss - Tokaji Sárgamuskotály száraz
  • Hoppá - Tokaji Furmint száraz
  • Habcsók - Száraz fehér gyöngyözőbor - Tokaji Sárgamuskotály és Furmint
  • Tokaji Aszú 6 puttonyos
  • Hízelgő - Tokaji Furmint késői szüretelésű édes
  • Kútpatka Furmint - Tokaji Furmint száraz
  • Hős - Tokaji Furmint félédes
  • Tokaji Sárgamuskotály száraz
  • Ciróka Furmint - Tokaji Furmint száraz
  • Megyer Furmint - Tokaji Furmint száraz
  • Szamorodni - Tokaji Furmint száraz
  • Tokaji Hárslevelű száraz
  • Királyhegy Furmint - Tokaji Furmint száraz

Bemutatkozás

Szőlőbirtokunk Sárospatakon, a történelmi tokaji borvidék szívében 13 hektáron terül el, közvetlenül az ország egyik legszebb kirándulóhelye, a Megyer-hegyi tengerszem alatt. A négy csodálatos talajadottságokkal rendelkező, mikroklimaktikus dűlő - a Királyhegy, a Megyer, a Kútpatka és a Ciróka utánozhatatlan terroirjának varázsát palackozzuk borainkba.

Hiszünk abban, hogy vegyszerek és hozzáadott anyagok nélkül, organikusan művelve a szőlőt, a különböző fekvésű és talajszerkezetű dűlők jobban elénk tárják a furmint sokszínűségét, a muskotály kedvességét és a hárslevelű fűszerességét.

A kézművesség nálunk nem csak organikus művelést jelent, hanem a szőlőre való gondos odafigyelést, mindig szem előtt tartva, hogy a bor minősége nagyrészt a szőlőben dől el.

Kínálatunkban hatputtonyos aszú, fordítás, száraz és édes szamorodni, kései szüretelésű és száraz dűlőszelektált borok egyaránt megtalálhatóak.